• 06/07/2024 23:17

One region’s arrival of icy weather prompts issuance of red weather alert

ByRorijs Polis

Okt 16, 2023

Pirmdien Horvātijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, Adrijas jūrā un apkārtējos rajonos no rietumiem pakāpeniski palielināsies mākoņainība. No rīta vietām iekštelpās var būt migla. Uz sauszemes pūtīs pārsvarā vājš, bet mērens un augstienēs ziemeļaustrumu vējš. Adrijas jūrā būs spēcīga vētra ar vētru, kas pakāpeniski mazināsies no pusdienlaika. Gaisa temperatūra dienā tiek prognozēta robežās no 10 līdz 15 °C iekštelpās un no 17 līdz 22 °C Adrijas jūrā.

Vairākos Horvātijas reģionos, tostarp Gospičkā, Zagrebačkā, Karlovačkā un Osječkā, nav brīdinājumu par laikapstākļiem. Tomēr dzeltenais brīdinājums ir izsludināts Rijekas reģionam, Istras rietumu krastam un Splitas, Kninas un Dubrovnikas reģioniem. Turklāt Kvarner un Kvarnerić, Ziemeļu, Centrālajā un Dienviddalmācijā ir pakļauti oranžajam brīdinājumam. Velebit kanālam izsludināts sarkans brīdinājums, kas liecina par ārkārtīgi bīstamiem laikapstākļiem.

Nākamo dienu prognozes paredz saulainu laiku Horvātijas austrumu rajonos pirmdien, vietām iespējama īslaicīga migla un brīžiem mērena mākoņu sega visas dienas garumā. Temperatūra dienā gaidāma ap 13-14 °C. Horvātijas vidienē rīts būs salīdzinoši auksts ar miglu, pēc tam dienā pārsvarā saulains laiks, brīžiem mērens mākoņu sega. Kalnos un Adrijas jūras ziemeļos var būt vairāk mākoņu, īpaši dienas beigās. Atsevišķās ielejās kalnainajā Horvātijā no rīta var būt arī migla, kā arī neliels sals. Pūtīs vājš līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, savukārt piekrastē pūtīs stiprs, brāzmains un vētrains, galvenokārt Velebitas pakājē. Adrijas jūras ziemeļos temperatūra būs no 15 līdz 20 °C, bet Līkā un Gorski Kotarā temperatūra būs no 9 līdz 12 °C.

Naktī un no rīta Adrijas jūras centrālajā daļā un Dalmācijas iekšienē vētra, iespējams, spēcīga un brīžiem vētra. Pēcpusdienā vējš vājinās. Diena būs daļēji saulaina ar maz vai bez nokrišņiem, un dienas beigās mākoņu kļūs vairāk. Horvātijas dienvidu daļā naktī vēl var būt lietus, pēc tam dienā pārsvarā saulains laiks un vakarpusē jauna mākoņu sega. Pūšīgs vējš, salīdzinot ar dienas pirmo daļu, ievērojami vājināsies, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 20-22 °C.

Prognozes otrdienai un trešdienai liecina par daļēji saulainu laiku iekštelpās, bet trešdienas otrajā pusē no rīta gaidāma migla un iespējams lietus. Ceturtdiena būs siltāka ar dienvidrietumu vēju, mākoņu pieaugumu un lietus iespējamību, īpaši gar Adrijas jūru.

Ceturtdien Adrijas jūras lielākajā daļā iespējams arī lietus, bet dienvidu daļā iespējams stiprs lietus. Trešdien lietus iespējams tikai ziemeļu daļā, un otrdiena būs pārsvarā sausa ar ilgākiem saulainiem periodiem, vāju vēju un līdzīgām gaisa temperatūrām kā pirmdien. Prognozei var sekot katru dienu, lai iegūtu atjauninājumus.

Atbildēt