• 06/07/2024 22:39

ASV ekonomikas vājuma dēļ obligāciju ienesīgums samazinās

ByRorijs Polis

Jūl 4, 2024
ASV ekonomikas vājuma dēļ obligāciju ienesīgums samazinās

Obligāciju ienesīgums ievērojami samazinās, jo ASV ekonomika uzrāda vājuma pazīmes. Galvenie rādītāji ir atpalikuši no gaidītā, kā rezultātā investori bēg uz drošākiem aktīviem ekonomikas problēmu apstākļos. 2024. gada 3. jūlijā ekonomists Deivids Rendāls ziņoja, ka 10 gadu Valsts kases ienesīgums strauji kritās. ISM Non-Manufacturing Index jūnijā nokritās līdz 48,8, pietrūkst vienprātības par 52,5, un sākotnējie bezdarbnieku pieteikumi nedaudz pieauga. Privātais algu saraksts jūnijā palielinājās tikai par 150 000 darbavietām, nepiepildot prognozes, kas liecina par ekonomikas mīkstināšanu ceturkšņa beigās.

Attiecībā uz tirgiem investori virzās uz nenoteiktības ūdeņiem, reaģējot uz jauktiem ekonomiskiem signāliem. Viņi meklē patvērumu valsts obligācijās, izraisot ievērojamu ienesīguma kritumu. Ienesīguma izmaiņas atspoguļo bažas par ekonomikas stabilitāti, jo fjūčeru tirgi jau paredz likmju samazināšanu līdz gada beigām. Ienesīguma līknes inversija ir samazinājusies, norādot uz izmaiņām investoru noskaņojumā.

Aplūkojot plašāku ainu, jaunākie ekonomikas dati liecina par jostas savilkšanu un izaugsmes palēnināšanos ne tikai ASV, bet arī visā pasaulē. Tā kā Fed likmes saglabā stabilas, investori ir uzmanīgi, lai atklātu plašākas ekonomikas lejupslīdes pazīmes, kas varētu ietekmēt globālo tirdzniecību, monetāro politiku un tirgus stabilitāti. Uzņēmumiem un valdībām, iespējams, būs jāpielāgo stratēģijas, lai risinātu mainīgo un potenciāli nedrošo ekonomisko situāciju.

Atbildēt